Voka Kempen reikte vrijdag in De ¬Residentie in Lichtaart (Kasterlee) de titel van Kempense HR-manager van het jaar uit aan Peter Camps (45).

Een jury van professionals allemaal actief in HRM oordeelde dat de manager bij Leaf Belgium ­Production in Turnhout de sterkste kandidaat was. Campsontving, naast de titel, ook een opleidingscheque voor een tweedaagse opleiding naar keuze bij  SD-Worx.
 
De Dag van de HRM van Voka Kempen was toe aan de tweede editie. Nu de economie voorzichtig terug aantrekt staat het leven van de HR-manager opnieuw volledig in het teken van de ‘War for Talent’. Nieuw talent aantrekken en bestaande krachten behouden  zijn de twee grote uitdagingen voor alle HR-managers. Om HR-verantwoordelijken de nodige munitie te bezorgen in deze ‘War for Talent’ organiseerde Voka Kempen deze themadag rond trends en tendensen in verband met HRM. Naast een heel programma met gereputeerde sprekers uit de sector werd ook de opvolger van Claire Meuws (DAF) bekend gemaakt.

Succes in team
‘En die opvolger werd Peter Camps van Leaf Belgium Production in Turnhout’, vertelt Katrien Adriaensens, adviseur Talent bij Voka Kempen. ‘De fabriek in Turnhout kende een moeilijke periode en daarom werd er beslist door de groep om een Recovery programma op te zetten. Dit Recovery programma wordt geleid door een volledig nieuw management team, waar Peter deel van uitmaakt. Hij is het type voorbeeld van een professional. Hij kent zijn vak, maar slaagt erin om dit ondergeschikt te maken aan de doelstellingen van de fabriek zelf. Hij zal de eerste zijn om te stellen dat successen in team behaald worden en dat het team veel belangrijker is dan het individu. Hij heeft zich heel snel in de groep, waar de basiswaarden Passie, Teamplay en Focus belangrijk zijn, ingewerkt. Hij is grappig, legt de focus op "keep it simpel", is modern ( social networker ) en bescheiden. Daarom ook dat onze jury hem de geknipte HR-manager van het jaar vond.’ 
 
Menselijke rijkdom
‘Het is een enorme eer om deze titel te krijgen’, zegt Peter Camps. ‘Het zijn veertien bewogen maanden geweest. We hebben keihard gewerkt om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen en intussen zijn de cijfers weer onder controle. In het verleden heb ik vooral op en rond de luchthaven van Zaventem gewerkt, waar het er vaak hard aan toe ging. In de Kempen heb ik de menselijke rijkdom teruggevonden. Deze titel is in ieder geval een extra stimulans om met Leaf Belgium terug een van de leidende Leaf-fabrieken in Europa te worden.